Kuinka moni on tehnyt / maistanut whoopieita? :3 Mä olen tiennyt niistä jo pitkän aikaa, mutta tein ja maistoin ekan kerran vasta isänpäiväviikonloppuna, kun me teimme niitä äitini kanssa isälle. Tuli toooosi hyviä! :) HUOM. aineiden mittausta varten tarvitset leivontavaa'an! Täyte epäonnistui aluksi, mutta sitten saimme homman toimimaan. Tässä whoopieiden ohje:

WHOOPIET KAHDELLA SUKLAALLA (12 kpl)
Ainekset:
200 g jauhoja
1,5 tl ruokasoodaa
25 g kaakaojauhetta
iso hyppysellinen suolaa
85 g pehmeää voita
85 g kookosrasvaa
150 g sokeria
25 g leivonta/-talous/-maitosuklaata hienoksi raastettuna
1 iso muna vatkattuna
1,25 dl maitoa

Valkosuklaatäyte
175 g valkosuklaata pieninä paloina
3 dl kuohukermaa

Koristeluun
suklaaströsseleitä

TEE NÄIN:
1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Levitä 2-3 uunipellille leivinpaperia. Siivilöi yhteen jauhot, ruokasooda, kaakaojauhe ja suola.
2. Pane voi, kookosrasva, sokeri ja suklaaraaste isoon kulhoon ja vaahdota sähkövatkaimella vaaleaksi ja kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon muna ja sen jälkeen puolet jauhoseoksesta ja sitten maito. Hämmennä mukaan loput jauhoseoksesta ja sekoita hyvin.
3. Pursota tai lusikoi taikinanokareita uunipelleille jättäen reilusti kohoamisvaraa. Paista uunissa pellillinen kerrallaan 10-12 minuuttia, kunnes taikina kohoaa ja tuntuu sormella kiinteältä. Anna jäähtyä 5 minuuttia ja siirrä lastalla ritilälle jäähtymään täysin.
4. TÄYTE: Pane suklaa lämmönkestävässä kulhossa vesihauteeseen. Sulata suklaa välillä hämmentäen. Nosta sivuun ja anna jäähtyä. Vaahdota sillä aikaa kerma sähkövatkaimella kovaksi. Kääntele suklaasula sen sekaan. Peitä täyte kannella ja nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi, kunnes täyte on tarpeeksi kiinteää leviteettäväksi.
5. Levitä tai pursota täytettä pikkuleipien litteille puolille. Paina päälle loput pikkuleivät.
6. KORISTELU: Levitä suklaaströsseli lautaselle ja kieritä lautasella varovasti pikkuleipien reunoja, jotta strösseli tarttuu niihin.


Whoopieiden teko oli melko haasteellista, ilman äitiä en olisi varmaan selvinnyt ;) Kokeneemmalla leipurilla varmaan on helpompaa. Whoopiet todella olivat todella hyviä, suosittelen! :) Netistä löytyy lisää whoopie-ohjeita.

Hauskoja herkkuhetkiä,

Kirjakeiju