Moi taas! Countryside Bakeriin ei jatkossa tule ilmestymään postauksia näin usein, niin ainakin luulen, mutta nyt näin alussa postailen vähän useammin. Minkäs sille mahtaa, kun on hyvä leivontafiilis? :) Blogin ekaksi reseptiksi valikoitui suklaanmakuinen marjatorttu, nyt postaan brownieiden reseptin. Browniethan ovat suosittuja amerikkalaisia leivonnaisia, joihin lähes aina käytetään suklaata mutta jotka voi tehdä myös ilman. Ja ilokseni voin ilmoittaa, että nyt saan liitettyä tämän postauksen mukaan itseottamiani kuvia brownieista! :):)
Tein siis näitä herkkupaloja tänään iltapäivällä. Onnistuivat muuten tosi hyvin - paitsi että eivät kohonneet ollenkaan. Eivät siis yhtään. Joten, jos olisin te, laittaisin leivinjauhetta sittenkin kokonaisen teelusikallisen enkä puolta teelusikallista, niin kuin alkuperäisessä ohjeessa neuvotaan. Sitten kohoavat varmaan paremmin... no, nyt riittää jaarittelu! :) Tässä brownieiden ohje.

KIRJAKEIJUN HERKKUBROWNIET
Ainekset
150 grammaa voita tai margariinia
1,5 dl sokeria + 1,5 dl fariinisokeria
4 munaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta (kannattaa siis laittaa kokonainen teelusikallinen!)
1 tl vaniljasokeria
(75 g tummaa suklaata rouhittuna)

Tee näin:
1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
2. Sekoita keskenään rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten.
3. Sekoita kuivat aineet sekä suklaarouhe (jos käytät suklaata!) ja lisää seos taikinaan.
4. Levitä taikina joko voideltuun / leivinpaperoituun 20 x 30 cm vuokaan TAI ihan tavalliselle uunipellille. Paista uunin keskiosassa n. 20 minuuttia. Kun leivonnainen on jäähtynyt, leikkaa se neliöiksi.


SUKLAA EI SIIS TOSIAANKAAN OLE NÄISSÄ BROWNIEISSA PAKOLLISTA, MUTTA TOTTA KAI SITÄ VOI KÄYTTÄÄ. BROWNIET VOI TARJOTA VAIKKAPA JÄÄTELÖN TAI VANILJAKASTIKKEEN KANSSA, MUTTA NELIÖITÄ VOI SYÖDÄ SELLAISENAANKIN.
Tässä pari otosta brownieistani:





Hmm... en ole nyt ihan varma toimivatko kuvat vai ei, mutta kai te tiedätte miltä browniet näyttävät? :) Toivottavasti leivonnaisenne onnistuisivat! :)

Hauskoja herkkuhetkiä,

<3: Kirjakeiju